Escalop de vitel cu ciuperci

de Oana in Vita, 28 Ian 2010 | 17731 vizualizari

 

Bun, bun, bun :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de vitel
  • 1 borcan (300g) ciuperci feliate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml apa calda sau supa (de vitel, de legume)
  • 2 linguri cu varf cu smatana
  • 2 linguri rase cu faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci:

Carnea de vitel se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza, eu am presarat si cimbru uscat. Faina se pune pe o farfurie si se tavalesc snitelele pe ambele parti. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare sis e prajesc snitelele de vitel pe amandoua partile. Se scot si se tin la cald.

Ciupercile se scurg de zeama din borcn si se clatesc cu apa rece.

In aceeasi tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul taiat fin, apoi se pun ciupercile si se rumenesc putin. Se adauga carnea, vinul si apa/supa calda si se lasa 15-20 de minute sa scada. La final se adauga smantana amestecata cu boia si piper si se mai lasa putin pe foc.

 

De-aici mi-a venit mie pofta :)

TIPS-URI

1

Se pot folosi ciuperci albe.

2

Se poate folosi vin alb in loc de rosu.

3

In loc de smantana se poate folosi suc de rosii/bulion, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Teo 1

28.01.2010, 22:58

bun ,cu bun iese!

Oana 1

29.01.2010, 19:22

Multumesc, fetelor, ma bucur enorm ca va place

ela 1

30.01.2010, 01:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu carne de vitel si legume